вторник, 25 ноември 2008 г.

Опиквателите на държавата!!!

Чувството за вина е благородно чувство и е свързано с чувството за отговорност. Респект или страх е понятието което ги обединява в някакъв аспект?
Страхът е усещане на примитивния човек , именно затова табуто там е формата - не прави нещо забранено за да не получиш наказание.Страхът това е усещане за ад ,за физическо наказание , за болка , за тормоз, за казани с катран и лава.
Респекта е форма на неосъзнавано отношение към реда-правя го подразбиране ,по дефаут.Респектиран е високо културния човек,моралния или религиозния.Чувството за страх се насажда,чувството за респект се осъзнава.
А за вината-това е висшата форма на отношение към миналото.Не може да имаш вина ако нямаш минало и да имаш минало пък да нямаш вина към нещо или някого.
Отговорността е градацията на страха и респекта.При нея няма пряка заплаха над индивида както е при страха или неосъзнавана опасност както е при респекта.Отговорността най –често е отношение на уважение първо към самият себе си а на следващия етап и към останалите - хора или природа.
Отношението на отговорност към природата не може да се формира въз основа на страха от закона ,от господ или държавата.Екологичното отношение се формира при задоволени всички онези елементарни нужди от храна ,вода и секс + екстри ,достатъчно за да започне човекът , чийто нужди са задоволени да мисли за това което ще остави за бъдещето си.
Именно и затова нискоинтелигентния човек може да открадне статуя за метали или картина - шедьовър заради рамката, да си хвърли боклука през прозореца, да отсече дърво за да се топли.
Предстоящите пътувания и горните мисли ме карат да отпочна един стар замисъл за фотосесията „Те опикаха България” в чест на всички тези дето толкова бързат да изпуснат телесните си течности навсякъде в и без това оаканата ни държавица.И не защото съм зелен и не защото е модерно да си екологично изглеждащ , а защото маскари всички българи а не само маскарите.
Така ,че пазете се разни разпасани и полуоткопчани,шофьори от всякакъв ред ,вид и тип. И се усмихвайте за снимката!!!

N.B.Първите снимки около 5 декември!!!


2 коментара:

  1. Знаеш ли колко си прав ? Това често ме е занимавало, но уви не със се сещал да седна и да го напиша. Да го споделя с някого. И ето, че някой се сеща и аз съм готов да му регистрирам своята подкрепа. Дерзай !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимнико ,подкрепа приемам под формата на снимки с добра резолюция.За предпочитане снимай освен мокрещите и МПС с рег.№ за да е излагането им по- пълно.Поемам и част от адвокатския хонорар и съдебните разходи ако някой от мокрещите успее да докопа някой от снимащите!!!

    ОтговорИзтриване