вторник, 4 ноември 2008 г.

За хората и рибите


Р. тази вечер липсваше но за сметка на това на Я и П. устата им не спряха, хем за ядене и пиене имаше но от карловското вино по географска тема стигнахме до Паничери дето е до Старосел и могилата „Костадинов ден”.В приказките де!/в дясно е снимката на могилата дето е била пукотевицата/
И П.запленен от шумотевица разкри как една вечер бил в района на могилата-а П е иманяр заклет и рибар браконер от малък и как иначе като си роден в район дето и шапката ти е историк и хайдутин по рождение.И вика той /щото наистина викаше/ под могилата блато има и горе от могилата 25 метра високо и що да не хвърля царевичка и попово прасе ,пък то докато си копам,ако се хване нещо ,берекет щото дали горския ще ме бие или охраната на археолозите –все бой де!!! Хвърлих ,копам си, тъмно, пак копам, пак тъмно ама шумно щото отсреща след блатото –браконери,гърмотевица , бой , бриникета хвърчат, прасета цвилят /опа,опа/ и викам си поне месо ще ядат хората. Ама на развидиляване, тъй и тъй един нощен трудоден мина , викам от склона айде поне въдицата да изтегля и тегля,тегля ама тежко върви викам ей поне риба хванах ,че и голяма и тегля и по едно време една голяма риба изгрухтя.
А то прасето ранено с медицинска цел легнало долу в тинята и хапнало царевичката от въдицата и айде.Ще ми ядеш мамула а?Лупа ,тупа с мотиката и във Варбурга!!!!

А след ръкоплясканията Ю.разказа как оня дето се сношил с „бялата магарица”/тема на поста” за хората и магаретата”/ хванал с въдицата заек ,щото като хвърлил такъма , прехвърлил гьола и от отсрещния блок хванал зелка и докато дърпал един заек хапнал зелката.А този същия беше хващал и воден таралеж и го заменил за 18 килограмовия шаран на един друг лапнишаран.А то истински таралеж закачил на куката ,подържал го във водата и като го изкарал , заразказвал че воден таралеж е хванал и че би вкусен.Та като няма риба и таралежа е риба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар