понеделник, 29 декември 2008 г.

На "Трапеза"-та в Разград!!!

И пак на кулинарна тема- то през тези празници какво друго да коментираш.
Днес обядвах в заведение в Разград!!На пресечка на „Кирил и Методий”-„Трапеза”. Препоръчвам-непринудена обстановка- приземно помещение но не в стил-механа”събрали се юнаците да преборят мечката”/-липсват каквито и да са делви , кани , вази , каруци ,ръжени, камина ,стени и шевици по стените/ а е изчистено и компактно. Четири маси ,16 удобни стола ,топло,но не е задимено,не се усеща миризма на кухня и цигари/явно добра вентилация/при все, че част от клиентите пушеха.Добра винена селекция -преброих 70 бутилки червено и бяло вино.Препоръчвам за ядене-пънчета-доматена подложка-обиколена с печена белена чушка и пълна със смес от сирене и нещо друго-супер за мезе,гъбки в масло/препоръчвам на собственика да открие и други гъби изключая оранжерийните/език на тиган и особено пилешки сърмички/плънка обвита в кожа от пиле.
Препоръчвам още малко допълнителна щипка вдъхновение от страна на готвача-т.е повече екстри както гореизброените иначе другото в менюто е стандартно. Сервитьора е в настроение почти винаги особено за постоянни и щедри клиенти. Бакшиша е желателен!!!
Лятото „Трапеза” е с повече от добра лятна градина.Усещането е невероятно през септември когато лозите в Трапеза вече ухаят на прясно вино.

1 коментар:

  1. харесва ми темата.А ти като един гид с византийска прецизност ни водиш из дебрите на тихи български кътчета,сякаш движейки се под надслов "изберете българското" да забравим преклоненито си пред чуждоземските такива/дали ще успееш, поне с мен де/А виж опрделено ти се получава с тренировката на небцето ми ,описвайки селекцията от най-добрите идеи на кухнята.Очаквам избора ти за новогодишната нощ!

    ОтговорИзтриване