вторник, 23 декември 2008 г.

Къде ходят моите приятели?

Гледам по блоговете-Еленко ходи в Милано,САЩ,Барселона,Пламен в Индия а Лондон му е махала.Аз къде ходя-от работа в къщи и обратно!!Реших и аз да се изфукам с пътешествия ама като няма с какво!!
Та затова днес публикувам част от писмото на Мимето от Клермон ,Франция:
"Днес си направихме една малка разходка до Issoire (Исоар). Това е едно от градчетата на нашия департамент Puy-de-Dome, което се намира на 30-на километра от Клермон. Тръгнахме без съществена цел, по-скоро с идеята да разгледаме още едно място, където не сме ходили – въпреки лошото и мъгливо време. Но случайността ни заведе на... събитие. Вече наистина повярвах, че фотографите си ходят с късмета :)
В неделния следобед местните жители си бяха организирали коледно карнавално шествие с карети, с което обиколихме почти всички централни улички на спретнатото градче. Беше много атрактивно и забавно – клоуни на кокили, хора в карнавални костюми закачливо дефилираха редом до интересните музиканти. Впечатлиха ни кончетата с интересните си породи. А пък самите карети? Като че ли бяха излезли от филмите, разказващи за аристократичния живот през столетията...
Двете снимки от Исоар са за представа за архитектурната градска атмосфера – въобще във Франция навсякъде старите сгради се пазят и поддържат не само като архитектурни паметници, а днес продължават да функционират като сгради с битово или обществено предназначение".
И сега ви оставям с най-добрия разказ – снимките...



Няма коментари:

Публикуване на коментар