сряда, 24 декември 2008 г.

Ходете там- не ходете там!!!

Започвам нова рубрика в блога!!!Навремето имаше рубрика с такова заглавие в едно радио но след като набиха водещия рубриката спря!!
А къде ходих аз?
Доскоро посещавах хотел в Търново, в близост до "Царевец" поради възможоността да гледам „Звук и Светлина”-не ми омръзва!!!!Последните ми две посещения обаче бяха за по-вечер в друг хотел-”Гурко” и съм убеден ,че ще го посетя пак.Хубаво е, както казва един приятел ,барното е,детайлите са мислени и не само типичната визия за стара гостоприемница с механа е основната която е водила собственика при оформянето на помещенията.От всичко най-тясно е стълбището,но пък има и асансьор.
Персонала-невероятен и то в Търново, където хората неслучайно са с прозвището боляри.Да те обслужва търновчанин е несъставомерно понятие но едно от малкото изключения е тук в този хотел и тази механа.Започвайки от рецепцията, пиколото, сервитьорките-ах ,сервитьорките,през готвачките и бармана всичко е на ниво и то високо.
При първото посещение на хотела вечерях в механата и се наложи да искам някой нетипични неща като китара,разклонител и възможност да включа лаптопа в уредбата на хотела за да направя дискотека на компанията.Исках всичко това с едно на ум и с половин уста-но всичко беше доставено и то бързо и с усмивка.Купона беше невороятен, танцуваха всички,сервитьорки,бармана дори и готвачката но своевременно всички по масите бяха обслужени ,нямаше недоволни,надписани сметки/при все ,че имаше пийнали/.Учудването след тежката вечер бе сутринта- в същата механа бе поднесена закуска за 40 човека от същия персонал със същата усмивка.Закуската е може би най- голямата която съм ял в хотел в България.Не е на принципа на шведската маса но масата е отрупана и количеството е за консумиране.Та първия път се заканих че ще дойда втори път и дойдох!
Настаниха ме в стая различна от тази в която бях първия път-интериор-пипнат от дизайнер,мебелите интересни и допълващи обстановката,банята-джакузи-ъглово и добре разположено,широко легло с удобни възглавници.Вън беше студено но вътре повече от 25 градуса.
Нямаше места в механата и на рецепцията любезно ни предложиха да ни донесат поръчката в стаята.На обособеното место в стаята,на няколко пъти пиколото донесе и то с усмивка поръчката.
Винената селекция-13 -14 вида бели и червени вина от средния и висок сегмент.Поръчахме си „Горчивка „от Свищов-цена 25 лева,лятна салата-400 грама-доматите бяха турски и безвкусни но пък беше подредено и краставиците и сиренето компенсираха доматите,свински ребра с марината,две пърленки ,гъби с масло и меродия/единственото от менюто което нямаше беше печурки с масло/две води,пресен суджук.Това което не ми хареса бе суджука.Приятелката ми яде ребра с марината и каза „Скъпи, похапнах си добре мога ли сега да си легна!!!!Явно са били добре приготвени.
Втория път не успях да си пусна безжичния интернет при все ,че получих паролата от рецепцията.Първият път влязох без парола,втория път пробвах ,пробвах –не се получи.
При първото посещение компанията ни се раздели -20 човека на пиано бар и 20 в рок клуб”Мелон”.Вярно ,че беше 03.00,вярно ,че беше 05.12. но от 03.00-до 04.00 и то след напомняния и уговорки с фронтмена на групата свирене не настъпи.Около 04.00 и то след бутилка в полза на групата тя просвири и пропя.Стана весело ама вече беше късно.Друг е въпроса ,че сервитьорките там са най -кривите сервитьорки от времето на цар Иван Асен ІІ.На групата от 20 човека бяха направили обща сметка и вместо ние панаира го направиха те като поискаха един от групата занесе парите от сметката.В пиано баро освен пиано и пиани се оказало ,че няма никой.Пианистът бил избягъл рано за да не го застрелят.
Втория път си легнах рано пред телевизора и майната ви рок-клубове и пиано барове!!!
Платих на тръгване/може и с кредитна карта/платих за снекбара и то без да проверят консумацията или дали не съм откраднал възглавница от стаята/и това ми се е случвало във Варна в "Плаза"/.Така ,че ходете в „Гурко”няма да сбъркате!!!
Ето и снимки за да гледате това което видях аз!!



2 коментара:

  1. Честита Коледа с пожелание да запазиш топлината в сърцето си в студа на времето ,да летиш та дори и само срещу вятъра,защото е важно накъде отиваш ,но за мен поне е по-важно и с кого го правиш,сякаш тогава и не толкова перфектното място се превръща в твоето кътче!
    Жалко че "твоето кътче"става и нечие друго кътче.

    ОтговорИзтриване
  2. анонимнико честита Коледа и на теб!!!!Благодаря за коментара.Пожелавам ти топли кътчета и на теб!!!

    ОтговорИзтриване