събота, 23 януари 2010 г.

Във Виена но през 2010




Сякаш че съм търсил ефекта -последния пост бе с обещание за снимки и впечетления от Виена- първия след дългото прекъсване също.След относително трудно ежедневие шансът ми отново ме доведе до прекрасната Виена-почти година по-късно и вече през зимата.Дай боже така и през 2011 и през 2012 година- за малко но във Виена.
Летенето този път бе с Австрийските авиолинии-стюардесите са надеждни както Балтийския флот.Като се сетих за стюардесите- на обратно бяха с пъти по хубави защото бяха българки но намусени както българин завръщаш се в България.В някой от другите постове следващи този ще ви постна няколко снимки от "Наш маркет"-пазар в центъра на Виена.И там единствения който се посвени да си поиска 2 евро за снимка на стоката се оказа българин.
И тъй като в началото ще ви направя достояние впечетленията ми на едро-ще се окаже че като средоточие на Европа и връзка между Балканите и Европа,Виена е запазила много фосили от българската и балканска история.А като забележиш колко много руска , индийска и персийска реч се чува по улиците можеш да си мислиш че разликата между Вавилон и Виена е в няколкото букви в името повече.

1 коментар:

  1. Охо! Чудесна новина! Ти ле-е-екичко си позабегнал от кубратската зима? Ще чакаме снимките и изобилието от разкази - пътешествията винаги провокират желанието ни да разкажем и покажем "усещането за място", което е неповторимо при всяка нова среща с необичайното.
    М.

    ОтговорИзтриване